DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Perez: Felemás szezonunk volt, de fejlődünk

Sergio Perez értékelte a szezon eddig eltelt részét, melyben néha fent volt, néha pedig lent, de annyi bizonyos, hogy a Force India rengeteget fejlődött az első versenyekhez képest.

A Force India számára nehezen kezdődött az év, hiszen alig volt néhány pontjuk az első versenyeket követően, és csak a kilencedik helyen álltak a konstruktőri pontversenyben, azóta viszont felkapaszkodtak a hatodik helyre, valamint egy dobogós helyezés is összejött számukra Bakuban, annak ellenére is, hogy komoly anyagi problémái voltak az istállónak.

És bár Perez az egyetlen versenyző, aki a három top csapat pilótáin kívül felállhatott 2018-ban a pódiumra, a többi 12 versenyen mindössze négyszer ért célba pontszerző helyen.

Versenyről versenyre fejlődött a Force India


„Voltak jobb és rosszabb időszakok eddig. Néhány balszerencsés verseny, vagy rosszul sikerült bokszkiállás, pár versenyen valóban nagyon balszerencsések voltunk. De a szezon többi része, ígéretesnek mondható. Nagyon gyengén kezdtük a szezont, egyike voltunk a leglassabb csapatoknak, de előrébb léptünk. Mi vagyunk az egyetlen csapat a top 3-on kívül, amelyik dobogóra állhatott, sok pontunk van, most már jó úton járunk.”

„Minden azon fog múlni, hogy mi történik majd a következő négy-öt versenyen. Ha ott sikerül jó helyezéseket elérnünk, akkor elérhető a negyedik hely. Sokat küszködtem a szezon elején az autó hátrányosságai miatt, de ez csak jobb versenyzővé tett. Változtatni kellett a vezetési stílusomon, az autó miatt, de jól állunk a bajnokságban, sok pontunk van, egyéniben is ott vagyok a top tízben, úgy gondolom, nem volt rossz eddig az évünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: