DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Giovinazzi: Nem szimulátoros pilóta vagyok...

Érthető az olasz pilóta türelmetlensége, hiszen már egy ideje ott van az F1 kapujában, a Ferrarinál dolgozik, de nem versenyezhet, ebből pedig most már kezd elege lenni.

Ugyan ígéretes tehetségnek tűnt a GP2-ben, majd az F1-es debütálása is erősre sikerült, de azóta sem kapott állandó ülést a csúcskategóriában Antonio Giovinazzi - a Ferrari utánpótlásához tartozó olasz jelenleg a Scuderia harmadik számú pilótája, de ennél most már természetesen többet szeretne, méghozzá minél előbb.

"Nem szimulátoros pilóta vagyok, az autóban akarok lenni, ez a célom a következő szezonra. Meg akarom kapni a lehetőségemet és megmutatni, hogy azért vagyok itt, mert jó versenyző vagyok, nem csak egy szimulátoros pilóta" - hangsúlyozta terveit és céljait az Autosport kérdésére Giovinazzi.

giovi



"Persze már így is szerencsés vagyok, hiszen a Ferrari harmadik számú versenyzője lehetek, ami sokak számára csak álom. Amikor aláírtam ide, ez számomra is egy valóra vált álomnak tűnt. Az azonban nehéz, hogy nem lehetek a pályán. Egy évet várok, ez van most, de ahogy már mondtam, lehetőséget akarok arra, hogy megmutassam: jó pilóta vagyok" - magyarázta az olasz.

2019-ben adódhat előtte lehetőség, méghozzá a Ferrarival partneri kapcsolatban lévő Saubernél, ahova a maranellóiak "elhelyezték" már Charles Leclerc-t és ahol Giovinazzi is többször tesztelt már.

"A Saubernél nagyon jó munkát végeznek, elégedett vagyok velük. Miért ne? De most várni kell, majd meglátjuk, hogy a többiek hogyan mozognak, hallani, hogy kik válthatnak csapatot, kik távozhatnak. Az biztos, hogy a rajtrácson akarok lenni jövőre, ez a célom."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: