DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: Az időmérőkön még javítani kell

Hiába övé az F1 történetének legtöbb pole-pozíciója, az utóbbi időben szombatonként inkább a Ferrari tűnik a leggyorsabbnak - Lewis Hamilton szerint ezen változtatniuk kell.

Arról nemrég beszélt már Lewis Hamilton, hogy szerinte a Mercedes a tempót tekintve hátrányban van a Ferrarival szemben, de a többi dologban jobb munkát végzett eddig, ezért vezetheti a világbajnokságot. A brit pilóta most azt is hozzátette, hogy az időmérős teljesítményen ezzel együtt is javítaniuk kell a szezon hátralévő részében.

hammertime



"Valamilyen okból most igazából a verseny számít a mi erősségünknek. Jelenleg arra koncentrálunk, hogy a kvalifikációs tempónkon tudjunk javítani, ezen dolgozunk. Mindenképpen itt kell odacsapnunk, mert a futamokon alapvetően rendben vagyunk" - idézi a világbajnoki címvédőt az Autosport.

Hamilton mindezek ellenére két győzelmet és egy második helyet szállított az elmúlt három futamból, ennek köszönhetően fordított és vezeti huszonnégy ponttal a tabellát. "Valamilyen okból szerintem más módba kapcsoltam vasárnap a Hungaroringen, mert pénteken még tartottam tőle, hogy kikapunk. Egyértelműen meglepő volt a végeredmény és nagyon büszke vagyok a srácokra."

A Mercedes sztárja azt is elmondta, hogy szerinte közel sincs még vége a bajnokságnak, csak egy szusszanásnyi előnye van Sebastian Vettellel szemben - innen folytatódik a küzdelem Spában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: