DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

2019-re szánt első szárnyat tesztel a Williams

A jövő évi szabályváltozások miatt egészen más első szárnyakat fognak majd használni a csapatok, a Williams pedig már kedden-szerdán, a hungaroringi teszten kipróbálja az alkatrészt.

Az Autosport információi szerint a Williams egy teljesen új első szárnyat próbál ki a keddi-szerdai teszten a Hungaroringen, méghozzá annyira újat, hogy már a 2019-es szezonra szánják. A jövő évre szélesebb, "mélyebb" és egyszerűbb szárnyakat akar az FIA, hogy könnyebb legyen előzni és követni az elöl haladó autót, a Williams pedig már egy ennek megfelelően kialakított alkatrészt hozott Magyarországra.

"Szerintem mindenki más hasonló dolgokkal fog előállni" - mondta Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója. "Mi is ki fogunk próbálni pár dolgot, ami a jövő évi szabályrendszerhez illeszkedik. Bizonyos alkatrészeket tekintve ez az utolsó lehetőség erre, mert teljesen más elemeket nem használhatunk péntekenként."

vili



Korábban, a Német Nagydíjon már a Force India is kipróbált egy hasonló, a jövő évre szánt első szárnyat és Andy Green technikai igazgató szerint ők is hasonlóan fogják fel a hungaroringi tesztet - azt mondta, hogy arról kell megbizonyosodniuk, hogy jó irányba fejlesztenek, de ehhez a pályán kell megnézniük az alkatrészt.

A Renault viszont nem tart még itt. "Mi is foglalkozunk már a jövő évi dolgokkal, a szélcsatornában van is már egy-két elem, de messze vagyunk attól, hogy készen legyünk. Ezek a koncepciók túl gyorsan fejlődnek még, szerintem túl korai lenne a pályán tesztelni őket" - mondta Nick Chester technikai igazgató.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: