DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Balesetokozásért megbüntették Bottast

A futam végén két ellenféllel összeütköző Valtteri Bottast az egyik esetért szankcionálták: a Ricciardóval való incidens miatt 10 másodpercet írtak idejéhez, aminek helyezésére nincs hatása.

Miután a 68. körben a két versenyző a negyedik helyért vívva ütközött, csapata felszólítására Valtteri Bottas elengedte Daniel Ricciardót. Ez azonban nem bizonyult elegendőnek: a futam után a stewardok 10 másodpercet hozzáírtak a finn pilóta versenyidejéhez, mivel az ütközés elkerülhető lett volna. A végeredményben változás nem történt, Bottas ötödik helyezett marad. Ezen felül két büntetőpontot is kiosztottak a pilótának. Érdekesség, hogy 12 hónapon belül ezek a pilóta egyedüli büntetőpontjai.



A stewardok indoklásában szerepel, hogy Ricciardo az 1-es kanyarban „külső íven volt, és rengeteg helyet hagyott”, a korábbi baleset miatt kevesebb leszorítóerővel rendelkező Bottas pedig blokkolta a kerekeket, a Red Bullnak ütközött, és „lekényszerítette Ricciardót a pályáról, valamint autósérülést okozott”.

A balesetet a verseny után vizsgálták, a meghallgatásra pedig berendelték Bottast és Ricciardót, illetve csapataik képviselőjét. A néhány körrel korábban történt ütközés ügyében – Bottas és Sebastian Vettel találkozója a 2-es kanyarban – nem történtek hasonló lépések.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: