DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Ez most a pilótáinkon múlt

A Mercedesnél úgy látják, hogy Lewis Hamilton és Valtteri Bottas kiváló teljesítménye miatt bérelték ki az első sort a Magyar Nagydíj rajtrácsán, ez nem az autón múlt.

Lewis Hamilton szenzációs körrel szerezte meg a pole-pozíciót a Magyar Nagydíj időmérőjén és bár egyértelmű, hogy a vizes pályán már sokkal jobban működött a Mercedes, mint száraz körülmények között, ez a brit pilóta teljesítményét is dicséri - ezt pedig Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is megjegyezte.

"Borzasztó nehéz időmérő volt, ahol három gumikeveréket is használni kellett és könnyebb volt hibázni, mint hibátlannak maradni" - mondta Wolff a kvalifikációt követően. "A Ferrari gyorsabbnak tűnt a slick és az intermediate abroncsokon, vízen egy kicsit valószínűleg mi voltunk jobbak, de a különbséget most a pilóták jelentették, nem az autók" - utalt arra, hogy Hamilton és Bottas remeklése miatt sajátították ki az első sort.

volf



"A csapatunk nyugodt maradt ilyen körülmények között is, jól reagáltunk a viharra, úgyhogy minden egy körön múlt, amit Lewis és Valtteri meg is csinált. Mindkettejüknek jár a gratuláció a hibátlan munkáért, így miénk lett a legjobb rajtpozíció, ezt viszont még jó eredményre is kell váltanunk" - tette hozzá.

Egyetértett vele egyébként James Allison is, aki úgy fogalmazott, hogy "brilliáns kört láttunk Lewistól és Valtteritől", ez döntött a javukra a kaotikus időmérőn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: