DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Sainz kockáztatott és bejött; ötödik lett

Carlos Sainz pazar teljesítményt nyújtott, és úrrá tudott lenni a körülményeken az időmérő edzésen, így az ötödik helyről indulhat majd a Renault spanyol pilótája a vasárnapi versenyen.

Sainz a második helyen végzett a Q2-ben, már ott is látszott, hogy nagyon érzi a pályát, és megfelelően tudja kezelni az időjárási körülményeket a Renault pilótája, aztán a Q3-ban dobbantott és az ötödik rajthelyet szerezte meg magának.

„Jól hangzik, hogy a második szakaszban második lettem, a harmadikban pedig sokáig voltam harmadik. Nagyon örültem abban a pillanatban a körömnek, főleg, miután nem álltam ki egy friss szett esőgumiért. Hozzá kellett szoknom az extrém esőgumikhoz, mivel a Renault-val még korábban sohasem használtam ezeket. Így kissé hazardírozás volt minden kör, de végül ez kifizetődött.”

Sainz kihozta a maximumot a Renault-ból


„A csapat azt mondta nekem a rádióban, hogy a többiek jönnek kereket cserélni, de én éreztem, hogy egy nagyon jó körön vagyok, így kint maradtam, és abban a pillanatban sikerült megcsípnem a harmadik helyet. Rendkívül boldog vagyok. A végén már sajnos nem maradt emiatt elég időm, hogy felmelegítsem a gumikat, de így is elégedett lehetek.”

A másik Renault-val Nico Hülkenberg a Q2 végén búcsúzni kényszerült, a tankolással akadtak problémái a csapatnak, azonban akkorra már a romló körülmények miatt nyilvánvalóvá vált, hogy Hülkenberg nem tudna javítani, így a 13. helyről indulhat vasárnap a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: