DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez: Kritikus a Force India anyagi helyzete

Sergio Perez megerősítette, hogy a csapat pénzügyi helyzete több, mint aggasztó jelen helyzetben. Lance Stroll édesapja, Lawrence Stroll lehet a Force India megmentője?

Néhány napja szárnyra kaptak a hírek, melyek szerint Lawrence Stroll bevásárolta magát a Force Indiába, ezzel megoldva az indiai istálló anyagi gondjait, azonban hivatalos megerősítés azóta sem érkezett ezzel kapcsolatban.

Sergio Pereznek nincs még szerződése 2019-re, de nem is szeretne aláírni semmit, míg nem tisztázódik a helyzet jelenlegi istállójánál: „A helyzet jelenleg kritikus. Eddig sem volt titok, hogy a csapat teljesítménye a pénzügyi nehézségek miatt marad el az eddigiektől” – mondta a mexikói pilóta a Crash-nek.

Bajban lenne a Force India?


„De ha ránéznek az eredményekre, láthatják, hogy ötödikek vagyunk a konstruktőri bajnokságban. Azonban elképzelni sem tudják, milyen nehézségeink vannak.” A Force India egyértelműen a középmezőny legjobbja volt az elmúlt két évben. A három topcsapat mögött 2016-ban és 2017-ben is az összetettbeli negyedik helyen zártak, most azonban úgy fest, átlépi őket a Renault, de a Haas is valós fenyegetést jelent számukra. Perez elárulta, hogy amíg nem derül ki, hogyan alakul a csapat jövője, nem szeretné elkötelezni magát.

„Szeretném megvárni, hogy mi történik a következő hetekben, hónapokban, mivel ez egy nagyszerű csapat” – utalt rá Perez, hogy jól érzi magát a Force Indiánál, illetve sokkal jobb lehetősége nem is nagyon van jelenleg a mexikóinak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: