DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Alonso: A Hungaroring olyan, mint egy nagy gokartpálya

Fernando Alonso a hétvégén egy számára kedves helyszínre érkezik, ugyanis 15 éve nálunk szerezte pályafutása első F1-es győzelmét. A spanyol reméli, ha győzelem nem is, de egy jó eredmény összejön most is.

Fernando Alonsónak általában jól ment a Magyar Nagydíjakon. 2003-ban, 22 évesen és 26 naposan a Formula-1 történetének addigi legfiatalabb futamgyőztese lett, ezt a rekordot azóta is csak ketten, Sebastian Vettel, majd Max Verstappen tudták túlszárnyalni. Bár azóta nem nyert futamot Mogyoródon, a spanyol szerzett már itt több dobogót, valamint jelenlegi állomáshelyén, a krízist még mindig nem teljesen maga mögött hagyó McLarennél is itt futotta az adott év egyik, ha nem a legjobb versenyét.

Valami hasonlóban bízik most is a spanyol, főleg, hogy Hockenheimben nem jött be a gumimágia az időjárási káoszban a Német Nagydíj utolsó köreiben. „Hétvégén kockáztattunk a gumiválasztással, ami bár végül nem jött be, de ezeket a döntéseket be kell vállalni, mert szép eredményeket hozhat. Mostantól viszont csak Magyarországra készülünk, ahol bár az idő valamivel kiszámíthatóbb, felkészülünk minden eshetőségre. Soha nem lehet tudni... Aztán majd meglátjuk, szerzünk-e így néhány pontot.”

00118013_637



Alonso nincs rossz véleménnyel a magyar pályáról. „Olyan az egész, mmint egy nagy gokartaréna, önmagában egy nagyon jó pályáról van szó. Soha egy pillanatra sem hagyhat ki a koncentrációnk, főleg a második szektorban, ami tele van kanyarokkal. Általában jó hétvége sül ki az ittlétből és szeretek Budapesten lenni, kiélvezni minden egyes pillanatot. Nagyszerű város. Szeretem a magyar szurkolókat is, mert nagyon szenvedélyesek, mindenhol ott vannak a zászlóikkal. Remélem, élvezni tudjuk a hétvégét.”

Vandoorne is várja már a magyar futamot, főleg, hogy neki is vannak kellemes emlékei Mogyoródról. „Ismerem a pályát nagyon jól, tudtam itt nyerni a GP2-es időszak során. Remélhetőleg most is egy jobb hétvégénk lesz, ugyanis az előző versenyeken igencsak szenvedtem az autómmal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: