DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Két évre akar aláírni Sainz

A Renault spanyoljának van egy fontos igénye következő szerződése kapcsán – csak azt nem tudja még, melyik istállóval fogja aláírni a 2019-től érvényes megállapodást.

A pilótapiac egyik bizonytalan pontja Carlos Sainz: a 23 éves spanyol versenyző úgy szerepel idén a Renault-nál, hogy szerződését a Red Bull-lal kötötte, amely kölcsönadta az enstone-i alakulatnak. Ez a kontraktus év végén lejár, Sainznak így azzal a csapattal kell aláírnia, amelynél ténylegesen versenyezni fog.

Mivel Daniel Ricciardo még nem hosszabbított a Red Bull-lal, az energiaitalos brigádnál is esélye van, nagyobb a valószínűsége azonban, hogy a spanyol a Renault-nál marad, végleg elszakadva az őt kinevelő istállótól. Ugyanakkor a Force India anyagi gondjai miatt pletykaszinten felmerült, hogy Esteban Ocon a Renault-nál köthet ki. Ebben az esetben Sainznak távoznia kell, valószínűleg a McLarenhez, amellyel évek óta összeboronálják.



„Az évnek ebben a szakaszában már megint bizonytalan a jövőm, mint az elmúlt három szezonban, amihez már hozzászoktam. Tudom, hogyan kell együtt élni ezzel” – mondta Sainz, aki azt nem tudja, melyik csapattal fog aláírni, egy fontos igénye azonban van szerződésével kapcsolatban: „Kétéves megállapodást akarok aláírni jövőbeli csapatommal, azért, hogy a következő évben ne legyek ebben a pozícióban.”

„Elhiszem, hogy elegetek van, ha egy versenyző mindig ugyanazt a választ adja, de ez a munkánk. Biztosítani, hogy ha felvesszük a sisakot, semmi más nincs a fejünkben” – magyarázta Sainz, miért fontos, ha egy pilóta többéves szerződés birtokában versenyzik. „Úgy érzem, irányításom alatt tartom a saját jövőm, a menedzsmentem is így tesz. Úgy érzem, a Red Bull és Renault azt teszik, ami számomra a legjobb. Teljes mértékben bízom bennük. Én boldog leszek, akárhol is vezetek a következő évben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: