DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Grosjean: Ezt már megérdemelte tőlem a csapat

Romain Grosjean volt az egyike azoknak, akik a verseny utolsó köreiben szolgáltatták az izgalmakat, ugyanis a rosszul elsült kerékcserék után a tizenegyedik helyről jött vissza hatodiknak.

A Haas pilótájának útja Brendon Hartley-n, Marcus Ericssonon, Carlos Sainz-on és Esteban Oconon át vezetett vissza a hetedik helyig, hogy aztán a legutolsó körben Sergio Perezt is megelőzze, így a hatodik pozícióban szelje át a célvonalat. Ez mindössze a második pontszerzése volt Grosjeannak, aki az Osztrák Nagydíjon ért még célba negyedikként, de előtte és utána is rengeteg hiba és baleset tarkította a szezonját, így most elmondta, hogy a csapat megérdemelte, hogy végre ezt a teljesítményt nyújtsa:

„Jól szórakoztam! Egész jól alakult számunkra a vége. Persze az inter gumikkal nem hoztunk jó döntést, mivel valami okból kifolyólag rendkívül gyorsan száradt a víz a pályán. A szerencse elég nagy befolyásoló tényező volt, mi is kockáztattunk. Visszajöttünk slickekért, aztán nyomtam, ami a csövön kifért. Valószínű, boldogok lettünk volna akkor is az eredménnyel, ha nem kezd el esni, de aztán nyilván esett. A srácok megérdemelték, hogy így vezessek, én pedig nyilvánvalóan élveztem.”

Grosjean újra jó útra tér?


Csapattársa, Kevin Magnussen már nem volt ennyire elégedett, miután nem sikerült pontot szereznie a németországi káoszban. Csak a tizenkettedik helyen ért célba, azonban az egész verseny során a hatodik pozícióban autózott, de aztán őt is kihozta a csapat az átmeneti esőgumikért, végül tizenegyediknek rangsorolták, Carlos Sainz büntetése miatt: „Nyilvánvalóan nem örülök neki, hogy pontot sem tudtam szerezni, miután szinte végig hatodik voltam. Nem igazán tudtuk kezelni az időjárás alakulásával érkező körülményeket. Ez van, ebből tanulnunk kell, és remélhetőleg legközelebb már jobban teljesítünk” – summázta a dán a futamát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: