DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A két Sauber és Szirotkin az élen az esős 3. szabadedzésen

A Német Nagydíj harmadik szabadedzésére egész komoly kis eső kezdett rá Hockenheimben, így pedig azért közel sem volt akkora aktivitás a pályán az időmérő előtt.

A Német Nagydíj első két szabadedzésén komoly tumultus alakult ki még pénteken, a mezőny egymásra licitált a legjobb időket tekintve és a hátsóbb helyezéseknél is. A harmadik gyakorlásra ehhez képest sokáig csak installációs köröket futott mindenki, amint úgy nézett ki, hogy valaki mért kört futhat, két mért szektor után mindenki visszatért a bokszba.

Az első negyedóra legaktívabb versenyzője Nico Hülkenberg volt, aki kétszer is kimerészkedett a csuromvizes pályára, 1:36-tal kezdődő idővel övé volt az első mért kör. Néhány másodperccel később a csapattárs Carlos Sainz pörgött meg, miközben az eső csak nem akart alábbhagyni.

00118013_190



Negyedóra után aztán ez a minimális aktivitás is megszűnt, és a komplett mezőny a kivárásra játszott, hátha esetleg csökken az eső intenzitása.

Az eső viszont esett vigasztalhatatlanul, így végül csak az utolsó szűk tíz percre jöttek vissza a pályára. Hülkenberg után Szirotkin is futott egy mért időt, de az orosz elmaradt bő hét tizeddel a Renault-pilóta mögött. Ericsson néhány tizeddel még Szirotkinnál is lassabb volt, hasonlóan a másik saubereshez, Charles Leclerchez, aki ráadásul hibázott is a köre során.

00118013_240

Leclerc amint körbetalált kisebb hibákkal, átvette a vezetést, nagyjából négy tizedet adott Hülkenbergnek. Leclerc tovább tudott javítani, de amikor megjött Sebastian Vettel, néhány ezreddel ő bizonyult a leggyorsabbnak.

A képek alapján elég betegesnek kinéző Lewis Hamilton végül beült az autójába, de csak az utolsó percben jött ki a bokszból. Az edzést végül a két Sauber zárta az élen Leclerc-Ericsson sorrendben, mögöttük Szergej Szirotkin lett a harmadik.

A csonka harmadik szabadedzés végeredménye:

németFP3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: