DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Élvezni fogom a felzárkózást

Daniel Ricciardo annak ellenére is izgatottan várja a Német Nagydíjat, hogy tudja, az utolsó rajtkockából kell majd nekivágnia a futamnak, több motorelem cseréje miatt is.

Felemásan sikerült a Red Bull számára a pénteki nap, miután mindkét szabadedzésen egy-egy pilótájuk végzett az élen, de Ricciardo csak az utolsó helyről indulhat vasárnap, Verstappen pedig hiába bizonyult a leggyorsabbnak délután, egy váltóprobléma miatt félbeszakadt számára az edzés, így nem szerzett elegendő adatot a hosszú távú tempót illetően.

A Red Bull előzetesen direkt azért döntött úgy, hogy most cserélnek alkatrészeket Ricciardo motorjában, mert úgy számoltak, hogy Magyarországon közelebb lesznek a Ferrarihoz és a Mercedeshez, de most úgy tűnik, hogy Hockenheimben is versenyképesek lehetnek. Daniel Ricciardo egészen pozitív hangulatban adott nyilatkozatot a Sky Sports számára: „Már jó előre fel voltam erre készülve, nem ért váratlanul. Izgatott vagyok, hogy hátulról kell majd visszatornásznom magam, jó móka lesz.”

Bizakodóak a Red Bullnál


„Megpróbálom jó szemszögből nézni ezt az egészet, de a versenytempónk meglehetősen erősnek bizonyult. Az autó jónak tűnik, majd meglátjuk, hogy mi lesz ebből holnap. Nem tudom, holnap mennyit fogunk körözni, de a versenyszimuláció fog előtérbe kerülni” – zárta gondolatait az ausztrál.

Verstappen is elárulta közben, hogy miért kellett visszajönnie a garázsba a második szabadedzés folyamán: „Olajszivárgást fedeztünk fel, de gyorsan megjavították, aztán kimentünk megnézni, hogy minden rendben van-e. És rendben volt.”

Bár a papírforma azt mutatja, hogy a Red Bull a Mercedes és a Ferrari hátát fogja nézni Németországban, Verstappen azért bizakodó: „Tudunk még javulni. Igazság szerint a körömet is megzavarta egy kis forgalom, szóval remélem, hogy holnap is közel leszünk hozzájuk, talán az időjárás is segíteni fog, majd meglátjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: