DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Alonso szerint nem lett mocskosabb a versenyzés az F1-ben

Fernando Alonso nem tartozik azon versenyzők közé, akik öreg korukra bezzegezni kezdenek. Szerinte alapvetően nem változott a sportszerűség az F1-ben, viszont kiegyensúlyozottabb lett a mezőny.

Vannak azok a típusú rajongók, akik szerint régen bezzeg minden és mindenki jobb volt, az volt az igazi Formula-1 is. Ezek a típusok megvannak a versenyzők között is, Jacques Villeneuve például előszeretettel szapulja a modern Formula-1-et, vagy csak úgy, általában, vagy kiemelve konkrét szereplőket belőle.

Akár Fernando Alonso is tartozhatna ezek közé, hiszen 2001 óta látott már ezt-azt, ráadásul kipróbálta már magát az IndyCarban és a WEC-ben is.

A kétszeres világbajnok spanyol viszont nem látja annyira tragikusan a száguldó cirkusz helyzetét és a „mai fiatalok” mentalitását.

00118013_149



„Nem gondolom, hogy sokat változott volna, hasonló a sportszerűség most is” - gondolkozott el a spanyol, amikor arról kérdezték, milyenek a csaták az elmúlt évekhez képest. Alonso szerint más az oka a több incidensnek.

„Korábban a Mercedes fél perces előnyökkel aratott kettős győzelmeket, most hatan harcolnak az első helyekérrt. Így sokkalta érdekesebb lett az első kanyar. Sokkal kiegyenlítettebb lett az egész mezőny, így pedig némileg több az akció mindenhol. De érdemben ugyanolyan tiszta manőverek ezek, mint régebben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: