DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Jos Verstappen már nem dolgozik a Red Bullnak

Helmut Marko tavaly májusban bízta meg Jos Verstappent, hogy segítsen neki és a Red Bullnak, mint tehetség-megfigyelő az alacsonyabb kategóriákban, azonban már nem áll az osztrákok alkalmazásában.

Több, mint egy évvel ezelőtt Jos Verstappent kérte meg Helmut Marko, hogy segítse őt a Red Bull junior programjában azzal, hogy kilátogat gokart versenyekre és F3-as futamokra.

Az osztrák Laola1 fiával, Max Verstappennel készített egy interjút, aki elmondta nekik, hogy édesapja már nem dolgozik együtt a Red Bull-lal: „Nem, már nem igazán dolgozik nekik” – mondta Max.

Nem dolgozott sokáig Jos Verstappen


„Tavaly ugyan belevágott, mert egy holland sráccal dolgozhatott együtt, de már ő sem a Red Bull junior csapatának a tagja.” Az ifjabbik Verstappen azért hozzátette, hogy nem zárja ki, hogy apja fog még együtt dolgozni a Red Bull-lal, de jelenleg vannak fontosabb dolgok is az életében: „Talán egy napon újra megpróbálkozik majd ezzel az egésszel, de édesapámnak van egy családja, és így nem nagyon van ideje rá, hogy versenyekre utazgasson” – tette hozzá Max Verstappen.

Helmut Marko azért kérte annak idején Verstappen segítségét, mert régebben rengeteg gokart versenyen járt a fiával, így nem csak a pilótáknak tudott volna segíteni, de a csapatoknak is. Véleménye szerint Max fejlődésében is óriási szerepet játszott apja, azonban az együttműködésük egyelőre véget ért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: