DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Jos Verstappen Red Bull-alkalmazott lett

A csapatnál versenyző Max édesapja eddig csak a családi kötelék miatt jelent meg az F1-es nagydíjakon, mostantól azonban hivatalosan is az energiaitalosoknak dolgozik majd.

Áprilisban még Jos Verstappen kocsmai verekedésétől volt hangos a bulvársajtó, aztán kiderült, hogy az agresszív expilóta még fiát, Maxet is bántalmazta annak gokartos korában. Ez már a nagypapa Fransnak is sok volt (akit Jos a változatosság kedvéért szintén megütött már), és arra kérte a Red Bullt, hogy védje meg unokáját a veszélyes apától.



Helmut Marko Red Bull-tanácsadó válasza erre annyi volt, hogy egyedül Maxszel állnak szerződésben, és nem akarnak családi ügyekbe avatkozni. Nos, ez az állítás mostantól érvényét veszítette, Jos ugyanis hivatalosan is munkába ált a csapatnál, mint tehetség-megfigyelő. „Vannak olyan juniorkategóriás versenyek, melyekkel ütközésünk van, ezért azokra nem tudok elmenni. Ennek érdekében megkértük őt, hogy látogasson el ezekre az eseményekre helyettem” - mondta Marko, aki eddig egyedül irányította a cég juniorprogramját.

A hírek szerint Verstappen első megbízatása a hétvégi, paui F3-as forduló lesz, az osztrák pedig úgy véli, kollégája nagyszerűen helyt tud majd állni új munkahelyén. „Jos nagyon sok időt töltött el a gokartok világában. Ő nem csak a pilótákat tudja segíteni tapasztalatával, hanem a csapatokat is – Max fejlődésében is kulcsszerepet játszott.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: