DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Vandoorne magabiztos a jövőjét illetően

A McLaren belga pilótája, Stoffel Vandoorne úgy gondolja, megmutatta az elmúlt másfél évben, hogy érdemes rá, hogy a wokingiaknál versenyezzen a továbbiakban is, így nem aggódik a jövő miatt.

Stoffel Vandoorne 2017-ben mutatkozott be a McLaren pilótájaként a Formula-1-ben, miután junior pályafutását náluk töltötte. Mondhatjuk, hogy a brit istállónál ez az év a változás éve, hiszen Renault-erőforrásokra váltottak át három évnyi hondás szenvedés után, illetve nemrégiben Eric Boullier is lemondott a versenyigazgatói pozíciójáról.

Azt már most is bátran kijelenthetjük, hogy nem ez élete szezonja Stoffel Vandoorne-nak, miután kétszeres világbajnok csapattársát, Fernando Alonsót még egyszer sem tudta maga mögé utasítani a kvalifikációkon. Azonban pontszámban is jócskán elmarad a spanyoltól, hiszen Vandoorne eddig mindösszesen nyolc pontot volt képes bezsebelni, míg Alonso már negyvennél tart.

Vandoorne úgy érzi, jövőre is beülhet a McLarenbe


Mindezek ellenére Vandoorne azonban magabiztos a jövőjét illetően: „Azt gondolom, ez az az időszaka az évnek, mikor mindenki beszél mindenkivel” – kezdte a belga a GPBlog részére adott interjúban.

„A nyári szünet előtt el szokott jönni az a pillanat, amitől kezdve mindenki a pilótapiacról beszél, ez rendjén is van. Azonban nem nagyon szoktuk kitálalni a dolgokat, így ebbe most annyira nem is mennék bele.” Amikor megkérdezték Vandoorne-t, hogy mi a véleménye, szerinte megmutatta-e, hogy érdemes a McLaren egyik ülésére 2019-ben is, magabiztosan válaszolt: „Azt hiszem, igen. Több, mint valószínű. Mármint nyilván nem ilyen másfél évről álmodtam az F1-ben, de mondjuk ki, olyan autónk volt tavaly is és van idén is, amivel szenvedünk, hogy egyáltalán pontokat tudjunk szerezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: