DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo alig várja az egy hét szünetet

Monacói győzelme óta valami mindig keresztbe tett Daniel Ricciardónak, aki így négy futam óta a dobogó közelébe sem mehetett. Nem is bánja, hogy most egy hétre távol maradhat a versenypályáktól.

Az utóbbi három Formula-1-es futamon egyik pech a másikat követte a Red Bull-os háza táján: Franciaországban sérült első szárny miatt egy fél futamon keresztül alulkormányzottsággal küzdött, Ausztriában eltört kipufogó miatt célba sem ért, legutóbb Nagy-Britanniában pedig lóerőhiányban szenvedett. A vasárnapi futamot követően csalódottan vette le sisakját az ausztrál, akire most ráfér egy kis töltődés Németország előtt.

 ricciardo-action-silverstone



 „Monaco óta nem alakultak valami jól a dolgaink, de nem akarom, hogy az legyen az utolsó örömöm. Az utóbbi három forduló során folyton történt velünk valami, szóval várom már az egy hét kikapcsolódást” – nyilatkozta a Sky Sportsnak a Red Bull-os, aki a verseny utolsó köreiben még a kopott gumikon egyre hátrébb csúszó Valtteri Bottasszal sem tudott mit kezdeni. Ricciardót így ötödik helyen intették le, ami még mindig jobb eredmény, mint csapattársáé, Max Verstappenre ugyanis az utolsó körökben egyszerre sújtott le a fékek és a váltó meghibásodása.

„Bottast csak egy bizonyos távolságra tudtam megközelíteni, ahol elkezdtem kinyírni a gumikat” – folytatta Ricciardo. „Mögé érve eltűnt a tiszta pályán meglévő tapadásom, szóval nehéz volt őt követni. Tiszta szívás, de most nincs mellettünk a szerencse. Szarul hangzik, de ez van” – fogalmazta meg kendőzetlen őszinteséggel. 

Monacói futamgyőzelmét követően Ricciardo még 38 pontos hátránnyal a harmadik helyen állt az egyéni tabellán, ám mostani balszerencsés szériája után ez a különbség már 65 egységre nőtt, ráadásul egy helyet lejjebb is csúszott a rangsorolásban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: