DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso: „A szombatok még hiányoznak”

Fernando Alonso jó versenyt tudott futni és pontszerzőként ért célba, bőven a top 10-en kívülről indulva. A mclarenes a Brit Nagydíj leintése után azon gondolkozott el, mi lenne, ha már szombaton is jók lennének.

Stoffel Vandoorne sem futott rossz versenyt tizenkettedik helyével, csapattársa, Fernando Alonso viszont pontot is tudott szerezni a Brit Nagydíjon, a szezon eddigi tíz versenyéből immár hetedszer.

Pedig volt honnan felzárkóznia, hiszen csak tizenharmadikként vághatott neki a versenynek azok után, hogy az időmérő elég gyengén sikerült. A hiányzó szombati teljesítményt emelte ki a spanyol is a leintés után hazája tévécsatornája, a Movistar kérdésére válaszolva.

„Megint összejött a pontszerzés, tudtuk tartani a Force Indiákat és a Haasokat, sőt, még gyorsabbak is voltunk náluk” - summázott Alonso.

00118012_583



A mclarenes szerint egyetlen dologban mindenképp javulniuk kell. „Szombaton ők egyelőre még más ligában vannak, vasárnaponként viszont tudjuk hozni azt, amit hoznunk kell, ez megint bebizonyosodott. Szombaton hiányzik még a teljesítmény, vasárnap partiban vagyunk velük. Jó eredmény ez a csapatnak, meglátjuk, legközelebb tudunk-e egy nyugodtabb versenyt futni.”

Alonso ma is összeakadt Magnussennel, hasonlóan a pénteki első szabadedzéshez. „Azt mondják, hagyjunk helyet a másiknak, de ő nem hagyott. Vesztettem miatta pár pozíciót, de végül sikerült előtte végeznem.”

Fernando Alonso az egyéni tabellán jelenleg nyolcadik negyven szerzett ponttal, mindössze kettővel Nico Hülkenberg mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: