DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A lelombozott Ricciardo sportot váltana

A Red Bull pilótáját üldözte a pech 29. születésnapján, az Osztrák Nagydíj kimenetele pedig annyira frusztrálja, hogy F1 helyett az MMA-ban építene karriert. Mivel az ausztrálról van szó, felhívását a UFC elnökéhez nem kell teljesen komolyan venni.

Miközben csapattársa, Max Verstappen győzelmet szerzett, Daniel Ricciardo ellen minden összeesküdött az Osztrák Nagydíjon. A Red Bull ausztrál pilótája a második helyen haladt, mikor lágy keverékű jobb hátsó abroncsa fokozottan hólyagosodni kezdett, ezért második kiállásra kényszerült. Később a kipufogóra visszavezetett műszaki gond miatt az 54. körben véget ért nagydíja – mindez pedig 29. születésnapján történt.

„Frusztráló, ami történt, szóval igen, nyilván lelombozott, ahogyan ez a nap alakult. Egy ponton úgy nézett ki, hogy egy-kettőben végzünk” – idézi a planetf1.com Ricciardót. Az ausztrál tréfás hangnemre váltva eljátszott a gondolattal, hogy talán sportot kellene váltania, és kipróbálnia a kevert harcművészeteket, azaz MMA-t.



„Ez egy olyan nap volt. Vajon túl késő van már ahhoz, hogy elkezdjem az MMA-s karrierem? Vajon Dana leigazolna engem? A szerződésem lejár, ezért talán egyszerűen sportot váltok. Dana White, remélem, hallasz engem. Kell még kicsit edzenem, de talán néhány év múlva szerződtethetsz. Ott legalább ki tudnám engedni a dühöm” – intézett felhívást a UFC szövetség elnökéhez, Dana White-hoz.

Ricciardo azért elemezte futamát is, elárulva, hogy a VSC-fázis során felkerült lágy abroncsok már az elejétől fogva gyengén teljesítettek: „Amint feltettük a lágyakat, nem éreztem úgy, hogy segítenének nekem. Az első körökben sokat szenvedtem, és bár sikerült elkapnom Kimit, ehhez az is kellett, hogy a 3-as kanyarban hibázzon. Amint elé kerültem, tudtam, hogy nem leszek képes elszakadni, aztán láttam, hogy az abroncs szétesik. Nem tudom, hogy törmelék okozta-e vagy más” – részletezte mizériáját a Red Bull hazai pályáján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: