DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

A Red Bull felfedte, min múlt Verstappen győzelme

Noha a végül kieső Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo is két kerékcserére kényszerült az F1-es Osztrák Nagydíjon, a győztes Max Verstappennek nem akadt problémája - a Red Bull elmondta, miért.

Miután Valtteri Bottas kiesett, és a Mercedes eltaktikázta magát Lewis Hamiltonnal, egyenes út nyílt Max Verstappen előtt idei első diadaláig, a holland pedig a legapróbb hibát sem vétette a 71 kör során, így megérdemelten ünnepelhetett több ezer drukkere előtt. A verseny során többen bajlódtak a gumik tartósságával, ő azonban jelezte, hogy jól érzi magát, és semmi gondja – csapatfőnöke, Christian Horner a leintést követően bevallotta, hogy mi hozta meg a sikert számukra.



„A (hólyagosodást) nem jósolták futam előtt, de ma meleg volt, az utolsó két kanyarban pedig nagy terhelés nehezedett a gumikra” – nyilatkozta a brit a Sky Sports-nak. „Max itt volt igazán elemében, hiszen visszavett azokban a kanyarokban, a pálya többi részén pedig behozta az ott elveszített időt. Nagyon-nagyon érett vezetést mutatott.”

Horner bevallotta, hogy Verstappen olyannyira ügyelt a bal hátsó abroncsára, hogy az alacsonyabb hőfokon üzemelt, mint a jobb hátsó gumi. „Itt a bal hátsó van kitéve a legnagyobb terhelésnek. Hihetetlen, folyamatosan kérte az információkat, hogy életben tartsa az abroncsokat, így azok nem hólyagosodtak fel.”

A csapatfőnök megdicsérte csapatát is, hiszen a virtuális biztonsági autó alatt másodperceken belül cserélték ki Verstappen és Ricciardo kerekeit is – amíg a Mercedes kint hagyta Hamiltont. „Meglepett, hiszen adta magát a helyzet. Viszont mindenképp bízni kellett a srácainkban, hogy végre tudjanak hajtani egy dupla kiállást, azzal a közelséggel, amellyel a pilóták követték egymást. Kétségkívül nálunk vannak a legjobb emberek a bokszutcában. Bátor lépés volt, de helyesen cselekedtünk, és kifizetődött.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: