DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Kubica: Jövőre versenyezni akarok

A lengyel pilóta Szergej Szirotkin autóját kapta meg a péntek délelőtti edzésen, amivel ugyan utolsó helyen végzett, de a hosszú etapokra ment rá, így ez nem is meglepő.

A Williams eddig ebben a szezonban mindössze 4 pontot gyűjtött, mellyel abszolút sereghajtó a patinás istálló. Ennek megfelelően ki is próbáltak néhány elég szélsőséges beállítást Kubicával, hogy még inkább előkerüljenek az autó gyengeségei: „Arra koncentráltunk, hogy néhány extrém beállítással minél több információhoz juthassunk hozzá és megláthassuk, miben kell javítani az autón” – kezdte a lengyel. „Elég furcsa volt így vezetni, de összességében szerintem megérte és jó edzést zártunk.”

Robert Kubica természetesen a jövőjéről is kénytelen volt beszélni, ahogy mostanában beindultak az átigazolási pletykák: „Nem igazán változott a pozícióm év eleje óta. Nyilván sok lesz a szóbeszéd, de én ezektől szeretnék távol maradni. A toppilóták közül vannak jó néhányan, mint például Lewis, Daniel, Fernando vagy Kimi, akiknek a sorsa talán érdekesebb, mint az enyém, így lesz jobb dolgotok is annál, minthogy az én jövőmről írjatok. Az én célom továbbra is az, hogy jövőre versenyezhessek az F1-ben!”



„Jobbak az esélyeim, mint tavaly, hiszen akkor csak egy ülés volt szabad, most pedig több a lehetőség ahhoz képest. Ott akarok lenni jövőre a rajtrácson, de ha realistán nézzük a dolgokat, akkor nincs túl sok csapat, ahol kiköthetnék. Nem vagyok varázsló.”

A Williams ebben a szezonban látványosan szenved, ami korábbi pilótájukat, Valtteri Bottast is megviselte. Mikor Kubicát megkérdezték, ennek ellenére is elfogadná-e, ha versenyzői ülést ajánlanának számára, így felelt: „Miért ne? Ki gondolta volna az idény elején, hogy ennyire szenvedni fogunk, a Sauber pedig így feltámad. Gyorsan megváltozhatnak a dolgok a Formula-1-ben. Van potenciál a csapatban és rendkívül keményen dolgozunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: