DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Bottas: Rossz látni a Williams szenvedését

Valtteri Bottas számára rosszul esik látni, hogy mennyire szenved a Williams a 2018-as szezonban. A finn 2016-ig erősítette a brit istállót, mielőtt a Mercedeshez igazolt volna, Nico Rosberg helyére.

Az Osztrák Nagydíj előtt készült interjúban Bottas elismerte, hogy fáj így látni volt csapatát, akik 2018-ban eddig mindössze 4 pontot szereztek, amivel abszolút utolsó a szebb napokat is megélt istálló.

„Kétségtelen, hogy a Williams egy legendás és eredményes csapat. Most sajnos még jobban szenvednek, mint 2013-ban, mikor odakerültem” – kezdte a finn. „Valószínűleg mindenkinek nehéz ott ilyen kemény időkön átmenni, de nem tehetnek mást, minthogy tovább hajtanak, és reménykednek benne, hogy a kemény munka előbb-utóbb kifizetődik majd.”



„Egy nagyon szimpatikus csapat, nagyon szimpatikus emberekkel, akikkel sikerült jó barátságot kiépítenem, minden egyes percét élveztem az ott eltöltött időnek. Jobb lenne őket a mezőny elején látni, mintsem a legvégén.”

Bottas 2013-tól 2016-ig volt a Williams versenyzője, az első szezonja nem indult fényesen, mindössze a 17. helyen végzett a bajnoki tabellán, de a turbó éra beköszönte meghozta számára a várt áttörést. A későbbiekben a finn pilóta kilencszer állhatott dobogóra a Williams színeiben, hogy aztán Nico Rosberg váratlan bejelentése után Lewis Hamilton csapattársaként segítse további sikerekhez az Ezüst Nyilakat. Azóta Valtteri Bottas már háromszoros futamgyőztesnek mondhatja magát, tavaly pedig a világbajnoki összetett harmadik helyén végzett.

Nem úgy tűnik, hogy ezen a hétvégén fog megváltozni a Williams szerencséje, mivel az első szabadedzésen  Robert Kubica utolsó helyen végzett, de Lance Stroll is csak a 16. helyet tudta megszerezni, 1,7 másodperces hátránnyal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: