DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen úgy érzi, a tempóval nincs baj, „csak” a jó kör hiányzott

Bár Kimi Raikkönen csak a hatodik helyet szerezte meg a Francia Nagydíj mai időmérőjén, alapvetően nem elégedetlen, „mindössze” egy jó kör hiányzott neki az üdvösséghez.

Mindkét Ferrari-pilóta hibázott az időmérőn, de míg Sebastian Vettelnek sikerült összehoznia egy viszonylag jó kört még így is, addig Kimi Raikkönen egy másodpercnél is nagyobb hátránnyal csak a hatodik helyet szerezte meg a holnapi Francia Nagydíjra.

Raikkönen elismerte, ez csak rajta múlt. „Nem kerültem különösebben nagy forgalomba a Q3 végén, egyszerűen csak nem tudtam összerakni egy jó kört” - ismeri el önkritikusan a finn. „Az első kör nem volt rossz, de a gyors jobbosban hibáztam. Lehet, hogy vizes volt a pálya, mindenesetre így sikerült.”

00118009_846



Persze azért ez nem a világ vége, pláne nem akkor, ha Raikkönenről van szó. „Összességében nem mentünk rosszul, annyin múlt az egész, hogy nem tudtam összetenni egy jó kört, így pedig nem jött össze egy erős idő.”

A Jégember optimista a vasárnappal kapcsolatban, még úgy is, hogy a környékükön csak ők indulnak a puhábbik, ultralágy gumival. „Láttuk már más versenyeken is, hogy a riválisaink más gumival indultak, mégsem jelentett ez akkora különbséget. Jobbak lehetünk, mint ma voltunk, de persze meg kell várnunk, mi lesz holnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: