DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vasseur: Szabályváltozások? A legjobbkor!

A Sauber csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint a legjobbkor változnak az aero-szabályok, ugyanis a svájciak „pokolian nyomják” a munkát a gyár aerodinamikai részlegén.

Az elmúlt évek gyengébb sauberes teljesítménye után 2018-ra összekapták magukat Hinwilben és sikerült egészen versenyképes technikát összeraknia a gárda tagjainak. Charles Leclerc személyében ráadásul egy olyan pilótájuk is van, aki bármikor képes előrukkolni egy-egy jó eredménnyel. És ez még csak az idei év...

Gondolva 2019-re és az aerodinamikai szabályváltozásokra, a Sauber lecsapott a Ferrari egyik szakemberére, Simone Restára, aki 17 esztendő után hagyta el Maranellót. A csapatfőnök, Frederic Vasseur szerint egyáltalán nem volt nehéz átcsábítaniuk a kiváló szakembert.

„Simone teljes mértékben elkötelezett a projektünk iránt. Ő szeretett volna technikai igazgató lenni egy Formula-1-es csapatnál, nekünk pedig nagy pluszt jelent a személye, így mondhatni logikus volt, hogy leszerződünk egymással” ‒ mondta Vasseur.

             



„Az Alfa Romeóval elindított projektünkön komolyan dolgozunk, véleményem szerint igenis van értelme a közös munkánknak. Persze a Ferrarival kötött együttműködésünk is a program része, de én inkább a saját csapatommal vagyok elfoglalva.”

 A svájciak csapatfőnöke szerint Resta lehet „a tökéletes személy” a csapat számára, hiszen neki a legfontosabb feladata az lesz, hogy a gyorsan növekvő mérnöki gárdát összefogja. Az olasz július elsején állhat munkába Hinwillben, miután letöltötte a Ferraritól május 31-i távozása után kötelező egy hónapos szabadságát.  

„Az aero-részlegen pokoli munkát végzünk. Szerintem a legjobbkor változnak jövőre az aero-szabályok. Őszintén megmondom, a jelenlegi bajnokságba nem sok beleszólásunk van, így nekünk sokkal inkább a jövő évi változásokra kell összpontosítanunk. ”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: