DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Michael Andretti veheti meg a Force Indiát

Az Andretti Autosport tulajdonosa Joe Saward veterán újságíró szerint nem csak azért volt jelen a hétvégi Kanadai Nagydíjon, hogy elhalássza Alonsót az IndyCarba.

Michael Andretti annak a Mario Andrettinek a fia, aki korábban megnyerte az Indy 500-at, a Daytona 500-at és 1978-ban ő volt a Formula-1 világbajnoka is. Azóta fia saját csapatot alapított, mely jelenleg is résztvevője az IndyCar sorozatnak, Andretti Autosport néven.

A riporter szerint Michael Andretti érdeklődik a nemrég vezetőváltáson átesett Force India felvásárlása iránt, amit véleménye alapján az is megerősít, hogy kikkel volt jelen Andretti: „Nyilvánvaló, hogy nem csak Alonso elcsábítása volt a kanadai látogatásának az oka, mivel magával hozta a korábbi Indy 500-győztes, jelenleg az Andrettinél versenyző Alexander Rossi édesapját, Pieter Rossit, valamint a vállalati igazgató J-F Thormann is velük tartott.”

forceindia_1



„Meglátogatták a Liberty Mediát, majd a Force Indiát is, ami arra enged következtetni, hogy szaglásznak, hogyan lehetne megszerezni a sokszor anyagi nehézségekkel küzdő istállót. Az a hír járja, hogy sürgősen pénzre van szüksége a csapatnak, ha nem szeretnének pénzügyi és jogi akadályokba ütközni. Ha megvalósulna az üzlet, rendkívül jót tenne az F1-nek, hogy lenne egy Andretti istálló, mivel ez nagy hatással lenne az amerikai nézőszámra” – fejtette ki véleményét Saward.

„Ez egy nagyszerű lehetőség mindenki számára, ugyanakkor Andretti addig semmit sem fog mondani, amíg nem tudja, pontosan mennyibe kerülne számára az üzlet, valamint a költségvetési sapka is közbeszólhat.”

Az Andretti Autosport indul egyébként az IndyCar sorozatban, az Indy Lightsban, de már Európában is van érdekeltsége, hiszen a Formula-E 2014-es indulása óta állandó tagja a mezőnynek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: