DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Villeneuve-öt sérti, hogy apjához hasonlítják Verstappent

Niki Lauda volt az, aki párhuzamot vont az ikonikus kanadai versenyző, a néhai Gilles Villeneuve és Max Verstappen között. A hollandról nem épp jó véleménnyel levő Jacques Villeneuve kiborult ezen.

A Kanadai Nagydíjon megemlékeztek az ország legendás Formula-1-es pilótájáról, Gilles Villeneuve-ről, aki 40 évvel ezelőtt szerzett hazájában futamgyőzelmet. A kanadai egykori Ferrariját is beizzították, fia, Jacques Villeneuve vezette a nagydíjat megelőzően. Eközben Niki Lauda egy rádióműsorban az 1982-ben tragikusan elhunyt idősebb Villeneuve-höz hasonlította Max Verstappent, amit Jacques, mikor megtudta, kikért magának.

„Hallottam, mit mondott Lauda, ez igazi sértés” – mondta a Le Journal de Montrealnak Villeneuve, akinek 1997-ben sikerült, ami apjának nem, megszerezni az F1-es világbajnoki címet. „Laudát talán még mindig az piszkálja, hogy az apám miatt kellett mennie a Ferraritól.”



„Igaz, hogy apám is sok kockázatot vállalt, de mindig tanult a hibáiból. A kollégáit viszont tisztelte, ami Verstappenre nem igaz. Egészen más neveltetésben részesült. Neki nem volt szokása hirtelen ívet váltani. Őszintén nem értem ezt az összehasonlítást” – hitetlenkedett Lauda szavain Villeneuve.

Az összehasonlítás azért érintette érzékenyen Villeneuve-öt, mert megszólalásai alapján nyilvánvaló, Verstappen nem éppen szíve csücske. A hollandot keményen kritizálta monacói balesete után, majd a montreali hétvégén is kijelentette, Verstappen „még mindig csak egy kisgyerek”, akit „a babakocsiból azonnal beültettek egy autóba”. Akkor a Red Bull-pilóta azon nyilatkozata dühítette fel Villeneuve-öt, mely szerint „lefejeli” azt, aki legközelebb vezetői hibáit emlegeti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: