DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Vettel: Nevetséges, hogy szlalomoznom kell

Sebastian Vettel sosem látott forgalmi akadályokba ütközött második Q2-es gyors körén, le is kellett lassítania. A német szerint nevetséges és egyben veszélyes is volt, amit a négy pilóta előadott.

Az időmérő második szakaszából sikeresen továbbjutott az ultralágy keveréken, ami annyit tesz, hogy ezzel elkerülte, hogy a jóval hamarabb kopó hiperlágyon legyen kénytelen rajtolni a vasárnapi versenyen. Bár megfuttatta a Q2 végén a hiperlágyakat, hogy ráérezzen arra a keverékre is a kvalifikáció döntő szakasza előtt.

A hátsó, hosszú egyenesben azonban nem várt okból meg kellett szakítania gyors körét, egy négy autóból álló, nagyon lassan közlekedő vonatot ért utol, ráadásul volt, aki jobbra, volt, aki balra húzódott le, lehetetlen feladat elé állítva ezzel Sebastian Vettelt.

Az érintett négy versenyző Valtteri Bottas, Nico Hülkenberg, Carlos Sainz és Kevin Magnussen rendkívül lassan haladtak, próbáltak egymáshoz képest nagyobb távolságot kialakítani, saját gyors körük előtt. A helyzetet a négyszeres világbajnok nevetségesnek nevezte a rádión keresztül.

A végeredmény szempontjából nem befolyásolt semmit a szlalomozás


Hogy látta az érintett a körülményeket? „Rá akartam érezni a hiperlágyakra, meglátni, hol végezhetünk a segítségükkel. De amit az a négy autó művelt a kör végén, olyan még soha nem történt velem. Nem tudom, hogy nem mondták meg nekik, vagy nem látták, hogy jövök, gőzöm sincs, mit csináltak. Maximum százzal ha gurultak” – panaszkodott Sebastian Vettel.

„Nyilván helyet akartak maguk előtt, mielőtt megkezdik gyors körüket, de én teljes sebességgel jöttem mögöttük és meg kellett szakítanom a próbálkozást. Semmi esély nem volt, hogy körülöttük szlalomozzak, meglepődtem, ahogy megláttam őket” – idézte fel a veszélyes helyzetet a német pilóta.

Az egyik vétkes, Kevin Magnussen azonban úgy látja, mindannyian megtették a legtöbbet, hogy a gyors körön levő riválist elengedjék, de szerencsétlenül jött ki a szituáció, hogy ennyien torlódtak fel. Bár pénteken még mindkét Ferrari-pilóta lehangoltan nyilatkozott az esélyekről, szombatra megtalálták a tempót és végül semmilyen hatása nem lett az időmérőre a furcsa esetnek sem, mivel Vettel megszerezte a pole-pozíciót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: