DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hivatalos ajánlatot tettek a Force Indiáért

A Force India felvásárlása már elég régóta napirenden van, sokan arra számítottak, hogy ez már 2018 kezdetére végbemegy. A korábban pletykált vevőjelölt lehet a befutó.

Az, hogy a Force India nincs egyszerű anyagi helyzetben, még a csapat elmondása szerint sem, régóta ismert tény. Ennek megfelelően egy ideje már a tárgyalások is zajlanak egy esetleges tulajdonosváltásról, amellyel kapcsolatban úgy tűnt, a folyamat már idén év elejére végbemehet.

Télen gyakorlatilag mindenki arra számított, hogy az istálló már a 2018-as szezont is új névvel tudja megkezdeni, később azonban úgy tűnt, megrekednek a tárgyalások a Rich Energy nevű angol energiaital-gyártó céggel, legalábbis az átadás-átvétel jelentősen lelassult.

A tárgyalások most úgy tűnik, ismét konstruktívnak bizonyultak, erről az angol The Telegraph számolt be, amelynek a cég részéről William Storey nyilatkozott.

00118008_141



„Megelőzendő a média esetleges pletykáit, illetve az esetleges zavarkeltést, meg tudom erősíteni, hogy a Rich Energy hivatalos ajánlatot tett a Force India megvásárlására” - mondja Storey. „Az ajánlatot el is fogadták, most már az utolsó simítások zajlanak ezzel kapcsolatban.”

A cégnek komoly tervei vannak az istállóval. „Hosszútávú üzleti tervvel rendelkezünk, amely nemcsak az italmárkánkat érinti, hanem két olyan multinacionális partnert, amelyek hozzánk hasonlóan egyelőre szintén nincsenek jelen az F1-ben. Szeretnénk, hogy ez az egész a lehető leghamarabb lezáruljon, és az ügyvédek is áldásukat adják a felvásárlásra.”

„Zavarkeltés” alatt sokan arra gondoltak, hogy a BWT segítségével maga a Mercedes vásárolhatja fel a Force Indiát, ezt azonban Toto Wolff cáfolta. „A Force India az egyik klienscsapatunk, amelyet nagyon jól ismerünk, de jelenleg nem áll semmilyen szándékunkban, hogy felvásároljuk őket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: