DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sajtó: Felvásárolják a Saubert

Tavaly áprilisig úgy tűnt, hogy a svájci istálló a Hondával lép házasságra, ám végül a vezetőségváltás teljesen más irányt hozott. A legújabb hír szerint az Alfa Romeo megveheti a Saubert.

Bő egy éve már, hogy Frederic Vasseur érkezésekor a Honda-projektet napokon belül dobta a Sauber, helyette a Ferrarival fűzte sokkal szorosabbra a szálakat. Az idei évre névadó szponzornak érkezett az Alfa Romeo, ezzel együtt pedig érkezett a Scuderia komoly technikai (és pénzügyi) segítsége is.

Az idei Ferrari-motor máris nagyot lendített a tavaly csak vergődő svájciak szekerén, sajtóhírek szerint pedig a kapcsolat még inkább szorosabbá válik. Ennek egyik eleme volt, hogy a korábbi technikai igazgatónak, Jörg Zandernek távoznia kellett, helyére a nemrég még a Scuderiát erősítő Simone Resta érkezett.

Az Alfa Romeo állna a felvásárlás hátterében?


A Handelszeitung szerint a Sauber tulajdonosi körének változása a következő lépcsőfok. Az elmúlt két évben egy (rejtélyes) francia befektetőcsoport, a Longbow Finance tulajdona volt az istálló.

Most azonban a hinwili központú istálló központja már egy Islero Investments nevű cég kezébe került. Még rengeteg a homályos dolog az ügyben, de az Islero egyik főnöke elismerte a tulajdonosváltást. „Az Islero Investments átvette a korábban a Longbow Finance által birtokolt pozíciót” – tette közzé Pascal Picci, az Islero Investments főnöke.

Ám nem terveznek egybeolvadni senkivel, a svájci istállót függetlennek képzelik el továbbra is. „A Sauber az előrelátható jövőben is független csapat marad” – így Picci.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: