DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Bottas legalább két évvel hosszabbítaná meg szerződését a Mercedesszel

Valtteri Bottas saját elmondása szerint nemrég megkezdődtek a tárgyalások közte és a Mercedes között az esetleges szerződéshosszabbításról, és a maga részéről optimista ezzel kapcsolatban.

Ha azt kivesszük a képletből, hogy Lewis Hamilton szerződéshosszabbítása mennyi ideje húzódik, a topcsapatok közül a versenyző, aki alatt leginkább ingott az ülés, talán Valtteri Bottas volt. A finn helyére, megalapozva vagy megalapozatlanul, a sajtó és a drukkerek gyakorlatilag azóta be akartak ültetni valakit, hogy tavaly átvette a váratlanul visszavonuló Nico Rosberg helyét, sokan egy lyukas garast nem adtak volna arra, hogy még idén is egy ezüst nyílban fog ülni.

Így történt, most pedig, a 2018-as szezon közepe felé haladva a finn már a szerződéshosszabbítást szervezi, amelyről már megkezdődtek a tárgyalások. Erről hazája egyik lapjának, az Ilta Sanomatnak beszélt egy interjúban.

00118006_826



„Nem aggódom, tekintve, hogy nemrég megkezdődtek a tárgyalások az új szerződésről köztem és a csapat között” - mondja a finn. „Ha ilyen jól tudok teljesíteni, nem látom okát, hogy miért kellene aggódnom. Persze nyilván jó lenne tudni előre, hogy mit fogok a következő években csinálni, éppen ezért jó lenne, ha minimum még két évig itt tudnék maradni.”

Bár Bottasnak segítenek az ügyek intézésében, saját elmondása szerint a munka dandárja rá hárul, de ez teljesen tudatos. „Vannak fontos támogatók az életemben, de gyakorlatilag mindent egyedül csinálok. Szeretek közvetlenül a csapattal dolgozni és tárgyalni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: