DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Verstappen a mezőny végén is élvezte a versenyzést

Utolsó helyről rajtolva nem sok jóra számíthatott a Formula–1-es Monacói Nagydíjon Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája, de mégis elégedetten zárta a futamot.

Két pont, nem több, aminek örülhet Max Verstappen a Monacói Nagydíj után. Miközben csapattársa, az ausztrál Daniel Ricciardo rajt-cél győzelmet aratott, neki a mezőny végéről kellett megpróbálni előrébb verekedni magát.

Sokba került számára a harmadik szabadedzésen elkövetett baki, amikor a gyakorlás legvégén falhoz csapta az autóját. Pedig a csapatfőnök Christian Horner szerint esélyük lehetett volna a kettős győzelemre, ha nincs a felesleges hiba, ami a tanácsadó Helmut Marko szerint azért következett be, mert türelmetlen volt a fiatal pilóta. A mercedeses Niki Lauda szerint pedig egyszerűen csak egy új agyra lenne szüksége Verstappennek, nem többre...



Talán némileg elhallgatatta kritikusait a holland, mivel ezúttal érett pilóta benyomását keltve nyomta a gázt, s némileg kozmetikázni tudta a hétvégéjét, de kilencedik helye jócskán elmarad a futamgyőztes Ricciardo teljesítményétől.

„Élveztem a versenyzést. Igazából ez a futam a kármentésről szólt. Próbáltam a legtöbbet kihozni a versenyből, minél több autót megelőzni és végig nyomni a gázt. Jól sikerült a rajtom, egyből két helyet léptem előre, majd még sikerült javítanom a pozíciómon. Nagy csatát vívtunk Carlos Sainz-cal, és sikerült lehagynom a végén. Nagyon örülök Daniel futamgyőzelmének, mindig különleges érzés nyerni” – nyilatkozta Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: