DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Ricciardo két éve erre a megváltásra várt

A Red Bull-osnak 2016-ban a kezei közül csúszott ki a monacói futamgyőzelem, ám csapata nem követte el kétszer ugyanazt a hibát. Még egy műszaki hibával, kétségek közepette is sikerült nyerniük.

Daniel Ricciardo mától illusztris társasághoz csatlakozott, neve ugyanis felkerült a Monacói Nagydíj győztesei közé. A ausztrál végig vezette a futamot, ám féltávon egy erőforráshoz köthető hiba miatt lelassult, elbizonytalanítva mind őt, mind a csapatot. Az autó végül sebesülten, de kibírta a 78 körös távot, Ricciardo pedig könnyeket morzsolgatva száll ki belőle.

„Azt hiszem, hogy ma több érzelmet mutathatok, mint tegnap” – nyilatkozta felszabadultan. „Két éve várok a megváltásra, ami ma végre eljött. Sok problémával meg kellett birkóznunk a versenyen, körülbelül a felénél azt éreztem, hogy erőt veszít a motor, és rögtön azt gondoltam, hogy ezzel vége. Hat sebességi fokozatot használva hoztam haza az autót. Köszönet a csapatnak, kijavítottuk a bakit. Menet közben felmerültek kétségek… de megnyertük Monacót! Ez nagyszerű érzés!”

ric-unnep-monaco



A Ricciardo mögött érkező Sebastian Vettel már kevésbé érzelmesen nyilatkozott, a német nem tudott ma mit kezdeni a Red Bull nyers tempójával. „Úgy éreztem, hogy megvolt a sebességem, de nehezen alakult a verseny. Danielnek mindenre volt válasza. Az első etap során viszonylag könnyedén tudtam őt követni, de aztán Lewis kiállásakor elkezdett gyorsítani. Ekkor már nem tudtam őt követni, és közben a gumik is gyorsan fogytak. Volt valami problémája, de később újra felvette a tempót. Az újraindításkor már nem bíztam eléggé a gumikban, szóval akkor elég sok időt veszítettem. Jó lett volna végig rajta tartani a nyomást.”

A harmadik Lewis Hamilton szűkszavúan értékelte versenyét, ma ő is Ricciardo árnyékában ragadt. „Szívből gratulálok a Red Bullnak és Danielnek, egész hétvégék ők voltak a leggyorsabbak, kiváló munkát végeztek. Én mindent megtettem, jó lett volna másodiknak befutni. Ez egy érdekes – vagy inkább érdektelen – futam volt.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: