DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Leclerc hazai pályán is kitett magáért

Ismét kihozta magából és az autójából a maximumot Charles Leclerc. Rendkívül elégedett, hogy zsinórban harmadszor jutott be a Q2-be, ez a pálya ráadásul nemigen fekszik a Saubernek.

Az Alfa Romeo-Sauber istálló tavalyi legfőbb gyengesége a 2016-os fejlesztésű, év közben nem frissített erőforrás volt. Idén éppen fordított a helyzet, a svájciak a bivalyerős, idei Ferrari-motorra támaszkodhatnak, ám a karosszéria tekintetében még komoly a lemaradás.

Éppen ezért nem is számítottak semmi jóra a monacói hétvége előtt, de Charles Leclerc így is bejutott az időmérő edzés második szakaszába és a fiatal tehetség értékeli is a hazai közönség előtt elért részsikert. Az is növelheti a monacói pilóta önbizalmát, hogy a bizonytalan kezdést követően az utóbbi hetekben láthatóan csapattársa, Marcus Ericsson fölé nőtt, ez Monte Carlóban is így történt.

A Saubernél láthatóan Leclerc válik vezérpilótává


A legutóbbi két versenyen (Bakuban és Barcelonában) a hatodik, illetve tizedik helyen végzett Sauber-pilóta boldogan zárta az időmérő edzést. „Igazán boldog vagyok a kvalifikáció miatt. Zsinórban harmadszor jutottam be a Q2-be, csodálatos érzés. Mindezt a szülővárosomban elérni még különlegesebbé teszi az élményt” – nyilatkozta Charles Leclerc a Sauber hivatalos weboldalán.

„Összességében jó szombatot zártunk, minden összeállt, aminek kellett. Nagy kihívást jelent ez a pálya, a csapat fantasztikus munkát végzett, az autóban rejlő maximumot sikerült kihozni. Nagyon várom a versenyt, amikor is életemben először résztvevője leszek a Formula-1-es Monacói Nagydíjnak. Egy nagy álom teljesül be, alig várom, hogy elrajtoljunk” – tette hozzá a hazai pályán versenyző tehetség, akit Nico Rosberg is a jövő világbajnokának tart.

Valóban az első monacói F1-es világbajnok szárnybontogatásait látjuk?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: