DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso csalódott a Red Bull tempóját látva

Alonso csalódottságának adott hangot, miután a pole-pozíciót megszerző Ricciardo autója a spanyoléhoz hasonló erőforrással rendelkezik, a kétszeres világbajnok viszont csak a 7. helyről rajtolhat.

Csalódott is, meg nem is. Fernando Alonso a 7. rajtpozíciót szerezte meg a monacói versenyhétvége időmérő edzésén, ami önmagában nem rossz eredmény, a rivális csapatok közül csak a Force Indiát kormányzó Esteban Ocon rajtolhat a spanyol pilóta elől.

Alonso viszont nem teljesen elégedett ezzel az eredménnyel, a pole-pozíciót ugyanis egy Renault-motoros autó, nevezetesen a Red Bullt irányító Daniel Ricciardo szerezte meg.

„Sejtettük, hogy a Red Bull erős lesz Monacóban. A Mercedes-nek és a Ferrarinak is fel van adva a lecke, hogy legyőzzék őket” ‒ mondta Alonso.



 „Persze bizonyos értelemben csalódott vagyok, hiszen ugyanolyan motorral megyünk, mint ők, tehát nekünk is azon a szinten kellene lennünk. Tudjuk azonban, hogy még nem tartunk ott, de azon vagyunk, hogy mielőbb elérjük a Red Bull szintjét.”

Alonso hozzátette, már sikerült beazonosítani a probléma okát, így csak idő kérdése, hogy megtalálják a megfelelő tempót, melyet eddig hiába kerestek.

Monacóban viszont nem feltétlen a tempó lesz a meghatározó tényező, sokkal inkább az, hogy meddig tudják a pilóták életben tartani a hiperlágy gumikat. Egy jó taktika aranyat érhet, Alonso viszont nem számít nagy csodára, szerinte elsősorban a boksztaktika fog dönteni a hercegségben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: