DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Sainznak móka volt az időmérő, Hülkenbergnek kevésbé

Felemás időmérőt zárt a Renault F1-es istállója Monacóban: míg a spanyol Carlos Sainz ki tudta autózni a kocsiban rejlő lehetőségeket, addig Nico Hülkenberg hibázott.

Carlos Sainz remekül érezte magát azután, hogy a Q3-ba jutott az F1-es Monacói Nagydíj időmérőjén, s a nyolcadik helyről kezdheti a vasárnapi futamot.

„Szoros volt a csata" – mondta a Renault spanyol pilótája, aki bevallotta, az időmérő elején nem volt meg a kellő tempója, de a csapat még közbe tudott lépni. „A Q1 után reagálnunk kellett, és néhány beállítást megváltoztattunk az autón, hogy közelebb kerüljünk az 1:12-es időhöz. A második szakaszban már fel tudtunk zárkózni, aztán a Q3-ban jó munkát végeztünk, sikerült megszerezni a nyolcadik helyet. Az 1:12-es időm életem leggyorsabb és legstresszesebb körén jött össze. Sok mindenre oda kell figyelni a pilótafülkében, és minden nagyon gyorsan jön, és Monacóban minden nagyon közel is van. De nagyon szórakoztató volt, jó móka volt az egész időmérő!” – tette hozzá Sainz.

 

A csapattárs, Nico Hülkenberg már nem volt ilyen boldog, miután a Q2-ben el kellett búcsúznia az időmérőtől, a 11. helyen végzett. Ám így is optimistán várja a futamot.

„Nos, nem pont ez volt a legtisztább kvalifikáció, de mindannyian úgy érezzük, vasárnap jó napunk lehet. A 10-es kanyarnál hibáztam, ami miatt időt vesztettem, így nem jutottam be a Q3-ba. De legalább rugalmasabban alakíthatjuk ki a taktikánkat a futamra” – nyilatkozta a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: