DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen szerint még jócskán javulnak majd

Kitűnően kezdett Monte Carlóban a Red Bull. Az átlagosnál hosszabb hétvége első napi edzéseit egyre növekvő különbséggel húzták be, Verstappen szerint még egyáltalán nincsenek is a határnál.

Úgy fest, valóban bejött a szakemberek (és a Red Bull pilótáinak) előzetes várakozása, a bikák ugyanis alaposan elpáholták a mezőnyt a csütörtöki szabadedzések során, különösen délután növelték jelentősen az előnyt. Daniel Ricciardo mögött Max Verstappen végzett a második helyen, a többiek jócskán lemaradva.

Délelőtt két tizedmásodpercet vertek Lewis Hamiltonra, délutánra pedig megduplázták előnyüket, ám már Sebastian Vettel lett a fő üldöző a Ferrarival. És lehet, hogy még semmit sem láttunk az istálló valódi erejéből.

Verstappen és Ricciardo bejelentkeztek a pole-pozícióért


„Remek volt a csütörtöki nap, pozitívan indítottuk a hétvégét. Egyáltalán nem autóztunk még a határon, mégis gyorsak voltunk. Még igen nagyot javulhatunk, kitűnő érzés az RB14-et itt vezetni” – fogalmazott Max Verstappen saját, hivatalos honlapján.

„Kiváló a versenyautónk tapadása és könnyű vezetni. Monaco utcáin ez nagyon fontos és boldoggá is tesz. A beállításokkal semmilyen problémánk nem adódott, valóban jól sikerült a csütörtök. Nagyon remélem, hogy szombaton is kitart ez a formánk.”

„Még mindig fejlődnünk kell, de a teljes körön nagyon versenyképesnek tűntünk. Nem sikerült minden szektort tökéletesen összeraknom, de ez még úgyis csak a csütörtöki nap volt. A hiperlágyak óriási tapadást biztosítottak és úgy fest, nagyon fekszik ez a keverék az autónknak is, úgyhogy bizakodóan várom a kvalifikációt” – tette hozzá a fiatal holland, akit egy veszélyesnek tűnő tolatás miatt beidézett a versenybíróság, végül megúszta büntetés nélkül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: