DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Red Bull F1-es autóját teszteli a MotoGP sztárja

Valentino Rossi után újabb motoros klasszis kóstol bele az F1-be, ezúttal Marc Marquez kap lehetőséget jövő hónapban a Red Bulltól arra, hogy kipróbálja a csapat autóját.

Az Autosport számolt be arról, hogy információi szerint jövő hónapban Ausztriában Formula-1-es autóba ülhet a MotoGP regnáló világbajnoka, Marc Marquez - a spanyol motoros klasszos mellett csapattársa, Dani Pedrosa, valamint a kilencszeres motokrossz-bajnok Tony Cairoli is részt vehet majd a Red Bull privát tesztjén.

marquez_3



Azt egyelőre homály fedi, hogy pontosan milyen autót is vehetnek használatba a motorosok, de valószínűleg egy 2013-nál nem idősebb, V8-as erőforrással szerelt változat lesz a befutó. Az Autosport úgy tudja, hogy Marquez, Pedrosa és Cairoli a következő napokban Milton Keynesbe látogat, hogy üléspróbán vegyen részt.

Sokak szerint a Red Bull ezzel még a rivális energiaitalgyártó cég, a Monster 2016-os akciójára akar válaszolni, amikor Jorge Lorenzo kipróbálhatta Lewis Hamilton 2014-es világbajnok Mercedesét Silverstone-ban. A MotoGP sztárjai közül Valentino Rossi sem ismeretlen ebben a közegben, hiszen többször is tesztelt a Ferrarival, sőt, volt arról szó, hogy 2006-ban sportágat vált, végül azonban mégis maradt a két keréknél.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: