DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Optimisták a Renault-nál Monaco előtt

A franciáknál optimistán tekintenek a jövő heti Monacói Nagydíj elé, ahogy a Renault Sport vezetője, Cyril Abiteboul fogalmazott, a következő versenytől minden futamon szeretnének pontot szerezni.

Van ok az örömre a Renault háza táján. A francia csapat Spanyolországban újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen gyári visszatérésük óta most először állnak ilyen előkelő helyen a konstruktőri tabellán. Carlos Sainz hazai pályán elért hetedik helyével a sárga darazsak felléptek a pontverseny negyedik helyére, egy ponttal megelőzve a rivális McLarent.

A szezon elején járunk, ám az eddigi eredmények azt mutatják, hogy egyre erősebbek vagyunk, ami további motivációt ad a csapatnak a szezon hátralévő versenyeire mondta Abiteboul.



 A következő verseny Monte-Carlo szűk utcáin kerül megrendezésre, ahol mindig kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni.

Monaco, a szezon egyik legmozgalmasabb hétvégéje következik. Tudjuk, hogy mire számíthatunk a versenyzés szempontjából. Ez a versenyzők pályája, kombinálva a sebességgel, valamint a csapat munkájával jó alapként szolgálhat számunkra. Célunk nem más, mint a pontszerzés, ahogy az összes többi versenyen is szeretnénk mindkét autónkkal a legjobb tízben végezni.

A hátralévő versenyek mindegyikén nem lesz egyszerű pontot szereznie a csapatnak, ám ha a megbízhatóságon sikerül javítaniuk a franciáknak, akkor talán lehet sanszuk erre a bravúrra. A sportvezető kijelentette, megbízhatósági problémák miatt nem szeretnének pontokat hullajtani, hiszen nagyon szoros a küzdelem a középmezőnyben. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: