DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mikor mászhat ki a gödörből a Williams?

Bár voltak korábban is baljós előjelek, az évad legnagyobb csalódása eddig a Williams-Mercedes istálló. Igaz, folyamatosan dolgoznak a megoldáson, nem szolgált biztató hírekkel a technikai igazgató.

Évek óta tartó, folyamatos visszaesést figyelhettünk meg a 2014-ben még rendszeresen dobogós helyezéseket elérő, grove-i istállónál, de arra senki nem számított, hogy az idei évben már a sereghajtó pozíciókban kell keresnünk a fehér autókat. A téli szünetben már sokan félteni kezdték az egykor szebb napokat látott gárdát azért, mert két fizetős pilótát szerződtetett.

Tény, nem éppen a legütősebb páros a Lance Stroll-Szergej Szirotkin duó, de Paddy Lowe, technikai igazgató szerint a rendkívül gyenge teljesítmény nem a versenyzők hibája, egyszerűen rossz az autó. Teljesen ugyan még nem írják le a szezont, de a következő nagydíjaktól semmi jót nem vár a tavaly év elején a Mercedestől átigazolt technikai igazgató.

A következő két hónapban még biztosan nem javul számottevően a Williams teljesítménye


„Nem elég jó az autónk, nem olyan, mint lennie kellene. Alapvető problémákkal rendelkezik, amiket meg kell oldanunk, de először is meg kell értenünk, hogy pontosan hol a gond forrása. Szorgalmasan dolgozunk szakadatlanul a megoldáson, de egyelőre nem leltük meg” – nyilatkozta Paddy Lowe a Formula1.com-nak.

„Láthatóan gyenge a tempónk. A legnagyobb baj, hogy az autó nem engedi, hogy a pilóták egyáltalán a határ közelében autózzanak, így képtelenek kihozni a gépben rejlő potenciált. Nincs rá gyors megoldás, így egy programot dolgoztunk ki, amivel talán újra megtaláljuk erősségeinket, ez viszont a szezon közepéig fog tartani” – ismerte el a technikai igazgató.

„Sajnos nem végeztünk jó munkát, én sem teljesítettem jól, mert nem a jó irányba indultunk el a fejlesztésekkel. Bizonyos dolgokra hamarabb kell reagálnunk” – tette hozzá önkritikusan Lowe, aki a következő hetekben semmilyen javulásra nem számít, csak szenvedésre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: