DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Hullanak-e fejek a McLarennél?

A motorváltás miatt mindenki azt várta a wokingi istállótól, hogy a Renault-erőforrással az élmezőnybe kerül. Ez egyáltalán nem sikerült, sokak szerint ez a versenyigazgató székébe kerülhet.

Az elmúlt három évben minden gyengélkedést a valóban nem túl acélos és megbízhatatlan Honda-erőforrásra fogtak, a japánok pedig mindent magukra is vállaltak. A szakértők mindegyike biztos volt abban, hogy amint megszabadulnak a japán motortól, a wokingiak azonnal a legjobb pozíciókért fognak harcolni a Renault segítségével.

Az eredmények valóban valamelyest javultak, de az ugyanilyen erőforrással szerelt Red Bull egyelőre kenterbe veri a McLareneket, a dobogó közelébe sem kerültek eddig, miközben a bikák már futamgyőzelmet is ünnepelhettek. Átszervezések zajlanak az egykor domináló csapatnál, egyesek szerint ez Eric Boullier versenyigazgató állásába kerül.

Boullier nem aggódik, bízik saját és csapata képességeiben


Az istálló nemrég megvált technikai igazgatójától, Tim Gosstól, de más változásokat is kilátásba helyeztek. Boullier továbbra is hisz saját tudásában, hogy újra az élre vezeti a McLarent? „Igen, hiszek ebben. Nem is olyan régen több csapatot is sikeresen átszerveztem, újjáépítettem és mindegyik végül győzött kategóriájában” – nyilatkozta a versenyigazgató.

„Tudom, mi a dolgom és biztos vagyok benne, hogy sikerülni is fog. Hiszek az embereinkben, a menedzserekben. Erős vezetés kell, ki kell javítani a hibáinkat, azt hiszem, néhányon már túl is lendültünk. A megbízhatóságon és a teljesítményen is javítanunk kell. Most már más csapatok is ugyanazt a motort használják, mint mi, van összehasonlítási alapunk. Hosszú út áll még előttünk” – ismerte el Boullier.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: