DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Horner: Verstappen végre lenyugszik

A Spanyol Nagydíjat követően a Red Bull csapatfőnöke kiemelte, az RB14 továbbra is a leggyorsabb autók közé tartozik. Úgy véli, a futam fordulópontot jelent a dobogós Max Verstappen számára is, aki ezentúl nem galibáival hívja fel magára a figyelmet.

A Red Bull pilótája, Max Verstappen az élcsapatok hat versenyzője közül a leggyengébb eredményeket produkálta a szezon első négy nagydíján, egy ötödik és egy hatodik helyezés mellett két kieséssel zárta futamait. Ezeket követően a Spanyol Nagydíjon a harmadik pozícióval megszerezte első dobogós eredményét. Christian Horner szerint ez nagy terhet vesz le az idén már Hamiltonnal, Vettellel és Ricciardóval is ütköző Verstappen válláról.

„Örömteli, hogy mindkét autónk eljutott a célig, mivel stratégia terén mindent megtettünk, amit csak tudtunk. Max remek munkával védte ki Sebastiant, még sebesült autóban is. Az idei első dobogós helye végre le fogja nyugtatni őt, és a helyes útra tereli” – értékelt a Sky Sportsnak Horner, a Red Bull csapatfőnöke.



A Barcelonában számos fejlesztést kapó RB14 tempóját is méltatta: „Újra nagyon gyors versenyautónk volt, a probléma az, hogy szombatonként jobbnak kellene lennünk. Ha ötödik-hatodik helyről indulunk, már piszkos levegőt kapunk. Várjuk a következő, monacói versenyt, ahol mindkét versenyzőnk jól szokott menni, ezért lehetőség vár ránk.”

„Danielnek némi kárpótlás jutott a versenyen a leggyorsabb körrel, amely a Spanyolországba hozott újítások erejét bizonyította” – beszélt a Red Bull sajtóanyagában a másik pilótáról, az ötödik helyen beérő Ricciardóról is, aki 1:18,441-es körével új versenyben futott rekordot állított fel. „Sajnos ő a VSC-periódus alatti megpördülésével veszített, mindenesetre újra azt láttuk, hogy versenyképes autónk van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: