DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Kubica: Most már visszatérhetek

Robert Kubica először vett részt pilótaként Formula-1-es versenyhétvégén hét és fél év után. Egyre erősebben hisz abban, hogy állandó pilótaként is visszatérhet a száguldó cirkuszba.

2010 óta először vezetett hivatalos edzésen a rutinos, ám súlyos sérülései miatt hosszú időt kihagyó lengyel. A pénteki FP1-et kapta meg Barcelonában, Szergej Szirotkin Williams-Mercedesét vezethette. Bár csak utolsóelőtti lett, még így is megelőzte csapattársát, Lance Strollt. Sajnos, ennyire gyenge most az FW41.

Nem is élvezte túlságosan a másfél órát, elmondása szerint a versenyautó egyensúlya a legkevésbé sincs rendben. Ezt a két Williams 19. és 20. pozíciója is bizonyítja. A vezetés azonban egyáltalán nem okoz gondot Kubicának, úgy érzi, könnyedén visszatérhetne, de ez nem csak az ő döntésén múlik.

Kubica a Williamsben, ami jelenleg sereghajtó autó


A népszerű lengyelt kevésbé érdekelték a köridők, annál inkább saját teljesítménye. Tavaly óta már sokadik alkalommal ülhetett F1-es autó volánja mögé és érzi, egyre természetesebben mozog újra a versenyautóban.

„Nem sűrűn vezetek F1-es autót, de ez már a hetedik-nyolcadik alkalom és egyre természetesebben érzem magam. Ez nagyon jó, minden sportoló tudja, bármilyen sportágban is szerepeljen, ha valamilyen mozdulatsor természetessé válik, akkor máris kényelmesebb helyzetben érezzük magunkat és jobban teljesítünk” – nyilatkozta Robert Kubica a BBC-nek.

„Már több, mint két hónapja vezetek a Williamsnek. Nem volt könnyű az elején, rengeteg körülmény megváltozott az utóbbi években, mégis jól kezelem a változásokat és megbirkózom a feladattal, ez boldoggá tesz. Bármikor vissza tudnék térni” – tette hozzá az egyszeres futamgyőztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: