DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button a Ferrariba menne Ricciardo helyében

Daniel Riccardónak fontos döntést kell meghoznia a 2019-es szezon előtt, de korábbi Formula-1-es világbajnok Jenson Button szerint szerencsés helyzetben érezheti magát a Red Bull ausztrál pilótája.

Button szerint sok vonzó lehetőség áll Ricciardo előtt, ugyanis a 2019-es esztendőre több nagycsapatnál is lehet üresedés. A brit bevallotta, szeretné a Ferrarinál látni barátját, akinek a 2018-as évad végén jár le a szerződése a Red Bullnál – habár szívesen hosszabbítana vele jelenlegi istállója.

Ugyanakkor úgy hírlik, a Ferrari és a világbajnok Mercedes csapat is érdeklődik az ausztrál iránt, s ülések is szabadulhatnak fel a két gárdánál. Button szerint barátjának a szívére kell hallgatnia, amikor választ, de vörös autóban látná legszívesebben.



„Azt hiszem, van lehetősége, hogy a Ferrarihoz, talán a Mercedeshez is elmenjen, vagy maradjon a Red Bullnál. Nehéz döntés, az biztos, hiszen a három legjobb csapatról van szó. Ilyen lehetőség nem jut sokaknak, szerencsés, hogy ilyen helyzetben találta magát. A szíve után kell mennie, és olyan gárdát választani, amelynek a hangulata illik hozzá. Személy szerint én a Ferrariban szeretném látni” – mondta Button.

A 2009-es vilgábajnok ugyanakkor figyelmeztette is Ricciardót, hiszen amely csapat idén a legversenyképesebb, az nem biztos, hogy jövőre is az lesz.

„Nem akarja elkapkodni a döntést, de nem is akar túl sokáig kivárni. Úgy tűnik, még azt nézi, kinek lesz a legjobb autója az év végéig. A következő szezon viszont teljesen új lesz, ki tudja, ki lesz a leggyorsabb?” – tette hozzá a brit.

Ricciardo eddig annyit árult el a jövőjéről, hogy egyedül a Red Bull-lal tárgyalt, bár sajtóhírek arról is szóltak, hogy előszerződést kötött a Ferrarival.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: