DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas: A Bakuban történtek erősebbé tettek

Néhány kör választotta el Valtteri Bottast attól, hogy megnyerje az Azerbajdzsáni Nagydíjat. A finn pilótát egy defekt fosztotta meg pályafutása negyedik győzelmétől, mely, mint mondta, még erősebbé tette őt.

Mindössze három kör. Azerbajdzsánban ennyi választotta el Valtteri Bottast attól, hogy megnyerje pályafutása negyedik Forma-1-es versenyét. A finn pilóta egy törmelékre hajtott rá, majd a bal hátsó gumija 300 km/h-s tempónál mondta be az unalmast, Bottasnak pedig minden tudására szüksége volt, hogy egyben tartsa a Mercedest.

„Természetesen nagyon kiábrándító volt átélni mindezt, de a motorsportban különösen benne vannak a csalódások” ‒ mondta Bottas a szombati Lorenzo Bandini díjátadó ünnepségen adott interjújában.

„Úgy vélem, a csalódás az egyik legjobb lehetősége annak, hogy még erőssebbé váljak a jövőben. A terveim közt ezért az szerepel, hogy mind a jövő hét végi spanyol versenyen, mind pedig az év hátralévő részében további erőt merítek a Bakuban történtekből.”



Bottasnak szüksége is lesz minden erejére, ugyanis a Mercedes a tavalyi év végén csak további egy évre hosszabbította meg a finn szerződését, ami így idén lejár. És bizony, rengeteg ifjú pilóta pályázik a Mercedes ülésére (tegyük fel, Hamilton meghosszabbítja az idén lejáró szerződését), hogy csak néhány nevet említsünk: Daniel Ricciardo, Esteban Ocon, George Russell...

A finn úgy véli, ha a Mercedes a jövőben csapatként fog dolgozni, sokkal többre vihetik, mint ha egy emberre helyezik a fókuszt Toto Wolffék: „A kulcs a csapatmunkában rejlik. Együtt mindig többre vagyunk képesek, mint magányos farkasként.”

Bottas negyven világbajnoki pontjával a 4. helyről várhatja a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjat, ahol eddig egy negyedik hely a legjobb eredménye a királykategóriában, melyet még 2015-ben a Williams volánja mögött ért el. Spanyolországban ennél minden bizonnyal több fog kelleni a finn pilótától, ha meg akarja győzni a főnökséget a szerződéshosszabbításról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: