DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Wolff és Hamilton is nagyon sajnálja Bottast

Már szinte a finn F1-es pilóta kezében volt a bakui győzelem, de egy defekt megfosztotta ettől - csapattársa és a Mercedes vezére is úgy fogalmazott, hogy ez Bottas győzelme volt már.

Szenzációs versenyt futott Bakuban Valtteri Bottas, tökéletesen hajtotta végre a stratégiát és bár némi szerencséje is volt, de a győzelem kapujában állt már - kiválóan eljött a biztonsági autó mögül a végén, mögötte a csapattársa védte hátulról, gyakorlatilag a kezében volt a siker. Ám áthajtott a törmeléken és defektet kapott, így drámai úton vesztette el az első helyet - Lewis Hamilton és Toto Wolff is borzasztóan sajnálta a finnt.

"Valtteri tényleg megérdemelte ezt a győzelmet, kivételes munkát végzett. Az autóból kiszállva, az interjúk után azonnal elmentem hozzá, ezért késtem a dobogóról" - mondta Hamilton a csapattársáról. Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője is hasonlóan érzett pilótája kiesése miatt.

bottas_3



"Szerintem nála talán csak Daniel és Max érzi magát rosszabbul most, ez a győzelem az övé volt. Az újraindítás után ellépett, de átment egy csomó törmeléken. Azt nem tudhattuk, hogy meddig bírják a gumik, de ő egyre csak gyorsabb lett, kint hagyhattuk volna egészen a végéig. Normál stratégiával is megnyerhettük volna a futamot, mert Sebastian nem volt messze, de tudtuk, hogy minél tovább maradunk kint, annál nagyobb esély van a safety carra és ez be is következett" - magyarázta Wolff.

"Megölelem" - tette még hozzá Bottasszal kapcsolatban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: