DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

„Egy újonctól sem számítunk ilyen hibára”

Így kommentálta Günther Steiner, a Haas csapatvezetője Romain Grosjean bakui balesetét, amikor a francia a safety car mögött körözve csapta falnak az autóját, egy hatodik helyet dobva el ezzel.

A téli teszteken a Haas tűnt az egyik legpozitívabb meglepetésnek, s úgy érkeztek meg a melbourne-i évadnyitóra, hogy gyakorlatilag ők számítottak a középmezőny etalonjának. A futamon valóban egy igen erős kettős pontszerzés felé száguldottak, ám a kerékcseréknél elkövetett hibák miatt mindkét autójuk kiesett. Azóta kicsit szürkébb a teljesítményük, és mindössze 11 pontot szereztek négy forduló alatt, amellyel a konstruktőri tabella nyolcadik helyét foglalják el.

grosjean-haas-baku-2018-1



Pedig legutóbb Bakuban is kinézett nekik egy igen jó eredmény, a futam utolsó fázisában ugyanis Romain Grosjean az előkelő hatodik pozícióban haladt. Ám a francia a biztonsági autós fázis alatt falnak vágta az autóját – erre még Günther Steiner, a Haas csapatvezetője sem tudott mit mondani:

„Egy újonctól meg senki mástól sem számítunk ilyen hibára” – fogalmazott Steiner, akit a PlanetF1.com idéz. „Úgy érzem, nem használjuk ki az autónkban rejlő potenciált arra, hogy megszerezzük az elérhető pontokat. Sokkal előrébb kellene állnunk, mert az autónk remekül teljesít. Láttuk a versenyen, hogy utolsó helyről indultunk, mégis a nyolcadik helyen álltunk Romainnal Perez mögött. És ez a tempónkon múlott, hiszen mindenki egyszer állt ki a bokszba. Persze a biztonsági autóval hirtelen a hatodik helyen találtuk magunkat, mégis üres kézzel tértünk haza.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: