DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Miami Nagydíj: jön a szavazás és a tiltakozás

Felgyorsultak az események az új Formula-1-es versenyhelyszínek körül, Miami akár már a jövő év őszén nagydíjat rendezhet, ha nem akadályozzák meg a floridai város lakói.

Az Auto Motor und Sport korábbi értesülései szerint Vietnám, Argentína rendezne még futamot az amerikai város mellett, s a Liberty Media már mindhárom helyszínnel a szerződéseken dolgozik, valamint a pályák jóváhagyási procedúrája is folyamatban van az FIA-nál.

Nem tétlenkednek a helyszíneken sem. Miami város szóvivője megerősítette, hogy a jövő héten szavaznak arról a városházán, hogy tárgyaljanak-e július 1-ig egy több évre szóló szerződésről a sportág vezetésével. A tervek szerint már 2019 októberében megrendeznék az első nagydíjat, amelyet a belváros utcáin tartanának. Emellett az is szóba került, hogy az Azerbajdzsáni Nagydíjat váltanák ki vele, amennyiben nem rendeznek több bakui futamot.



Ugyanakkor többen tiltakoznak a miami tervek miatt: a legfőbb érv a közlekedés akadályozása, a zaj és a zöld területek letaposása. Egy csoport már aláírásokat is gyűjt, hogy megakadályozza az autóverseny előretörését. Ezeket a Formula-E 2015-ös versenye alatt tapasztalt problémákkal próbálják alátámasztani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: