DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Három új verseny csatlakozhat 2019-ben

Több új helyszín áll előrehaladt tárgyalásban a Formula-1-gyel: második nagydíj az USA-ban, továbbra délkelet-ázsiai és dél-amerikai futam kerül jó eséllyel a versenynaptárba.

Vietnám, Argentína és Miami is nagydíjat rendezhet a következő F1-es szezonban, írja a német Auto Motor und Sport. A lap értesülései szerint a Liberty Media már mindhárom helyszínnel a szerződéseken dolgozik, valamint a pályák jóváhagyási procedúrája is folyamatban van az FIA-nál.

A beszámoló szerint a vietnámi és a második egyesült államokbeli nagydíj „szinte biztosan a jövő évi versenynaptárban szerepel”. Az ázsiai ország fővárosában, Hanoiban, valamint Miamiban egyaránt városi pályát hoznának létre. Néhány nappal korábban Bernie Ecclestone a Forbesnak úgy nyilatkozott, 64 millió dollár értékű szerződést írhatott volna alá Vietnámmal, ezért biztos benne, hogy az új tulajdonosok is kapnak a lehetőségen.



Argentínában ellenben a korábbi versenyhelyszínt – az Autodromo Juan y Oscar Galvez elnevezésű pályát – újítanák fel, ahol mind a 21 eddigi Argentin Nagydíjat tartották, utoljára 1998-ban. A dél-amerikai verseny jövője kétségesebb, a renoválás és versenyrendezés díjának finanszírozása még nem biztosított.

A jelenlegi versenynaptárban 21 nagydíj szerepel, a Liberty Media azonban szeretné 25 környékére feltornászni a nagydíjak számát, így az új jelentkezők egyelőre nem fenyegetik a meglevő futamokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: