DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hamilton: Nagyon-nagyon szerencsés vagyok

Sergio Perez szerint élete két legjobb körét produkálta a végén, Raikkönen nagyot küzdött, hogy fel tudjon zárkózni, Hamilton pedig azt mondta, hogy Bottas és Vettel is kiváló munkát végzett.

Egészen elképesztő izgalmakat és fordulatokat hozott az Azerbajdzsáni Nagydíj (minden elolvasható a futamról írt összefoglalónkban), melynek végén három olyan ember állhatott fel a dobogóra, akik közül ketten aligha remélhettek ilyet még négy-öt körrel a vége előtt sem és Hamilton győzelme is váratlanul érte még őt magát is.

"Borzasztóan érzelemdús verseny volt ez. Valtteri igazán fantasztikusan tette a dolgát és maximálisan megérdemelte volna, hogy megnyerje a futamot. Sebastian is kiváló munkát végzett, úgyhogy nagyon-nagyon szerencsés voltam ma. Különös, hogy itt lehetek, de elfogadom, nem adtam fel, nyomtam, de egyértelműen rendetlen futamom volt" - értékelt az autóból kiszállva Hamilton.

hamilton_4



"A futam elején én voltam belül és Ocon nem látott, ez néha elég nehéz helyet - befordult, én pedig ott voltam. Nem volt éppen ideális kezdés és nehéz volt ezt követően a verseny, próbáltam felzárkózni. Bizonyos pillanatokban jól éreztem magam, máskor pedig szenvedtem azzal, hogy melegen tartsam a gumikat. Hosszabb távon gondolkodtam és vártam a hibákat, ami végül kifizetődött, de nem volt könnyű" - foglalta össze az eseményeket Raikkönen.

"Szerintem egész pályafutásom legjobb két körét produkáltam ma. Az utolsó két kör, amikor hidegek voltak a gumik és Sebastian ott volt mögöttem, nagyon nehéz volt. Szuperlágy gumikon voltam, nagyon kemény ritmust kellett nyomnom, közel maradni Raikkönenhez és Sebastian nem tudott elég közel lenni hozzám. Nem találom a szavakat" - mondta boldogan Perez.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: